Бултрасите ще пият мирно кафе пред Общината днес

Акцията под надслов „Искаме си Колежа“ започва в 18:00 часа

Феновете на Ботев (Пловдив) организират мирно пиене на кафе в 18:00 часа днес пред Община Пловдив. Акцията е под надслов „Искаме си Колежа“ и ще се проведе въпреки обещанията на кмета Здравко Димитров и на шефа на фирмата-изпълнител Илиян Филипов, че стадион „Христо Ботев“ ще разполага с 4 трибуни с 18 777 седалки.

На среща с Гражданския съвет на Сдружение ПФК Ботев вчера градоначалникът потвърди, че  стадионът ще има осветление, изградени съблекални, нови седалки и ремонтиран терен. За целта ще бъде насрочена нова обществена поръчка за закупуването на нови седалки за стадион „Христо Ботев“.

Проектантът на стадион “Христо Ботев“ – арх. Георги Савов се ангажира за 2 месеца да направи допълнителните проектни разработки, на базата на които да се изготвят количествено-стойностни сметки, за които настояват от Гражданския съвет.

Илиян Филипов, управител на фирмата-изпълнител ПИМК, увери феновете, че строежът ще бъде завършен преди фиксирания краен срок от 730 дни.

„Искаме още веднъж да напомним, че изграждането на съоръжението е от особена важност за града ни, а прозрачността при изразходването на обществените средства, както и контролът по качеството на изпълнението, са основно задължение на Община Пловдив и всички участници в инвестиционно-строителния процес.

Тъй като считаме, че е налице пълна липса на прозрачност при изпълнението на строителството на стадион „Христо Ботев“ и на желание за честна комуникация, ще използваме всички законни действия за обществен натиск и търсене на отговорност.

Призоваваме всички ботевисти, пловдивчани и българи, които искат да знаят как се харчи обществения ресурс, да „пием мирно кафе“ пред сградата на Община Пловдив в сряда, 7 юли, от 18:00 часа. Търпението ни се изчерпва, искаме честни отговори на справедливите ни въпроси и притеснения“, е призивът на Сдружението, което не смята да разхлабва общественият натиск върху местните власти.

По предварителни изчисления ще бъдат необходими около 1 600 000 лева от общинския бюджет, като реципрочно същата сума трябва да бъде отпусната и за стадион „Локомотив“.

Подобни статии

Top