Бултрасите: Строителят на Колежа бърза не за Левски, а за да няма контрол! - DC news

Бултрасите: Строителят на Колежа бърза не за Левски, а за да няма контрол!

Ето как КПБП и Сдружение ПФК Ботев обясниха внезапните медийни атаки на Илиян Филипов по адрес на Борис Гиздаков

Организираните фенове на Ботев (Пловдив) обясниха своята позиция за случващото се със стадиона на тима.

Както е известно, първоначално Илиян Филипов изтегли техниката и работниците си и изиска от общината възлагателно писмо и още почти 6 млн. лева. След заседание на комисията, която не взе подобно решение, кметът Здравко Димитров възложи на архитект Савов да внесе официално промяната в етапността на строежа. Шефът на фирмата изпълнител пък върна живата сила и техниката на „Колежа“, но поде медийна атака срещу председателя на Сдружение ПФК Ботев Борис Гиздаков.

Ето и обръщението, което публикуваха КПБП и Сдружение ПФК Ботев:

Уважаеми Ботевисти,

В последните няколко дни ставаме свидетели на разиграван от отговорните за строителството на стадион „Христо Ботев” театър, в който възложител и изпълнител се надпреварват да дават интервюта и да обясняват как „лошите фенове” им пречат да завършат строителството на стадиона.

В тази връзка бихме искали да подчертаем фактите, които изясняват тази внезапна медийна офанзива и събитията от последните дни:

1. Изпълнителят ДЗЗД „Колежа“ с водещ партньор ПИМК бърза не за футболната среща с Левски, а за получаване на Акт 15, с който му се приема строежа, за да избегне проверките на законно сформираните след решението на ОбС Пловдив комисии.

2. Изпълнителят върна в събота строителите на стадиона не защото е ботевист, а за да прибере останалата печалба от осигурените 52 млн. лв., което в огромна степен е заслуга на истинските ботевисти – феновете.

3. Мажоритарният собственик на ПФК Ботев г-н Антон Зингаревич е излъган за срока на построяването на стадиона от този, който се хвали, че го е довел в Ботев, а не от феновете, които не може да са отговорни за евентуални негови действия.

Освен това уведомяваме г-н Здравко Димитров и г-н Илиян Филипов, че жалките им опити да прехвърлят проблема от „болната” на „здравата” глава, няма да успеят. Отговорни за строителството на стадиона и свързаните с него действия, в това число и възлагането на гласуваната от ОС Пловдив сума, са единствено възложителят, в лицето на кмета на общината и неговия екип, и строителят, в лицето на ДЗЗД „Колежа“.

Непрестанните упреци към членовете на назначените от самия Здравко Димитров комисии, както и към представителите на Сдружение ПФК „Ботев”, няма да ни накарат да отстъпим и ще продължим да отстояваме целта си – КАЧЕСТВЕНО ЗАВЪРШЕН СТАДИОН С ЦЯЛОСТНО ИЗПЪЛНЕНА КОЗИРКА НА ЧЕТИРИ ТРИБУНИ. Специално на г-н Филипов припомняме, че приемаме атаката срещу всеки от нас като атака срещу всички ни.

Ще ви държим отговорни както за действията, така и за бездействията Ви!

Бъдете будни!“

Сдружение ПФК Ботев

Клуб на привържениците на Ботев Пловдив

Подобни статии

Top