Бунарджика става музикална зона - 5 сцени, 5 концерта, 2 рояла... - DC news

Бунарджика става музикална зона – 5 сцени, 5 концерта, 2 рояла…

„Пътят към върха“ – едно вълнуващо музикално приключение, което очаква пловдивчани на Бунарджика

Великолепната музика на Стинг в симфоничен аранжимент ще огласи Хълма на Освободителите (парк Бунарджика) в Пловдив на 14 септември. Това ще се случи в рамките на необикновения концерт Sting The Opera на оркестъра на Държавна опера – Стара Загора и Военния биг бенд с диригент капитан Цветомир Василев. Солист е пловдивският джазмен Петър Салчев.

Идеята на организаторите от отдел „Култура, археология и културно наследство“ на Община Пловдив и район „Централен” е цялата зона на Бунарджика да се превърне в пространство за музика. На различни места ще има рояли, камерни състави и изпълнители, които ще водят публиката към сцената на върха на хълма, а там ще се случи и големият концерт.

Празникът се казва „Пътят към върха“.

Събитието е част от Есенния салон на изкуствата в Пловдив 2020.

Идеята на проекта е да се насочи фокуса на аудиторията към едно от любимите места в нашия град  – Бунарджика. Място, превърнато днес с последователните усилия и на екипа на район „Централен” в прекрасно пространство за отдих, туризъм, спорт и култура.

В интересните и динамични времена, проектът цели и да ни провокира да се замислим за ПЪТЯ, по който идваме, вървим днес и ще вървят децата ни утре.

Идея, провокираща нов прочит на историческите знаци от хълма, с които живеем без да се замисляме от векове. Идея за познанието, историята и великата мъдрост на всеки един народ да живее в хармония.

Ще видите и чуете Боби Вълчев, струнен квартет Класик Вю на Пловдивска Опера, триото на Станислав Арабаджиев с прекрасния Арнау Гаррофе, младата, красива и талантлива арфистка София Колева, оркестърът на Старозагорска Опера, Военен Биг Бенд Ст. Загора с диригент маестро кап. Василев и Петър Салчев.

ПЕТ СЦЕНИ, ПЕТ КОНЦЕРТА,

ДВА РОЯЛА

ПОВЕЧЕ ОТ 50 АРТИСТИ

КЛАСИКА JAZZ И ПОП

ПОКЪРТИТЕЛЕН ЗВУК И ОСВЕТЛЕНИЕ

по   П Ъ Т Я  КЪМ  В Ъ Р Х А

Куратор на програмата е екипът на Сдружение за култура и образование „Милчо Левиев“,  в колаборация с отдел „Култура, археология и културно наследство” към Община Пловдив.

1 2 3 4 5 6

Подобни статии

Top