Бунарджикът ще свети с цветовете на националния трибагреник (СНИМКИ И ВИДЕО)

Проектът е за 2 млн.лв.

До края на 2019 година ще продължи преобразяването на Бунарджика. Това съобщиха кметовете на Пловдив и район „Централен“ – Иван Тотев и Георги Стаменов. 2 млн. лв. ще струва реконструкцията и благоустрояването на пловдивското тепе, като целта е да се върне стария му блясък и то да стане притегателно място за разходки на пловдивчани и гостите на града.

Започна работата по възстановяване на хълм Бунарджика

Тотев и Стаменов дадоха днес символично начало на ремонта, за който до момента Общинският съвет е отпуснал 1 млн. лв. Очаква се догодина в бюджета да бъде заложена подобна сума, поясни кметът на „Централен“ Георги Стаменов.

Той припомни, че предстои да бъде подменена цялата подземна инфраструктура – ВиК, електроинсталацията, да се монтира ново осветление и инсталация за постоянен ток. Ще има окабеляване и за безжичен интернет, който ще е безплатен.  Ще бъдат ремонтирани също акведуктите, циментовите шапки на стълбищата, а на всички тераси ще бъдат поставени метални парапети за по-голяма безопасност. Ще се премахнат също храстите и загнилите дървета от тепето. Предстои да бъдат монтирани също поливни системи, очаква се да бъде възстановен резервоарът за 800 до 1000 кубика вода под езерото, който се използва за напояване.

Новата осветителна система, която ще бъде изградена, ще бъде динамична. Тя ще позволява различно цветово оформление на хълма в зависимост от дати и годишнини. Така на 9 май Бунарджикът ще може да свети в цветовете на европейското знаме, а на 6-ти септември – с националния трибагреник, даде пример Георги Стаменов.

Отвориха офертите за „Бунарджика“, вижте кой ще работи на обекта за 2 милиона лева

1 2

Подобни статии

Top