Бутат данъка за колите на газ в Пловдив?

Предложението ще направят от ВМРО след промяна в Закона за местните данъци и такси

ВМРО ще направи предложение за намаляване (и дори премахването) на данъка за автомобили на газ и метан. Това обяви лидерът на градската организация пред журналисти днес. „Една такава мярка ще покаже на хората, че не са наказани, а напротив, че имат стимул“, коментира Борислав Инчев и припомни, че още през миналата година парламентарната група на Обединените патриоти вече е направила предложение за промяна на Закона за местните данъци и такси, което се явява огромна крачка към реализиране на намеренията за внасяне предложение и в Общинския съвет на Пловдив.

„Данъкът за колите е наказание за водачите с най-малки финансови възможности, които предпочитат да карат с най-еко гориво.  Тази неправда трябва да се поправи – тогава ние ще помогнем и на тези хора, и на атмосферния въздух“, изтъкна на свой ред и Камен Шишманов.

От партията коментираха и данъците, които местната власт планира да повиши.

„Нямаме спомен в предизборната кампания някой да е говорил за вдигане на данъците, дори напротив.  Признаваме, че сегашният кмет е принуден да направи това, но едва ли не е бил запознат с необходимостта. Затова трябваше да бъде честен с пловдивчани“, каза Инчев по отношение ТБО (данък смет); по отношение повишението на данък придобиване пък от ВМРО са категорично против.

„Предвиждам, че  с това се подготвя вдигане на нови данъци и такси. Финансовото състояние на Общината още не е ясно, най-вероятно предстои поемането на нов заем. Трябва да се проведе откровен разговор с пловдивчани, за да са наясно те ще ограничаваме ли разходите, ще оптимизираме ли структурите, ще затягаме ли коланите“, заяви за финал той.

Подобни статии

Top