Бутнаха 10 незаконни къщи в Шекера

Багери влязоха днес в пловдивската Шекер махала

и събориха няколко незаконни постройки. Акцията се проведе при засилено полицейско присъствие тази сутрин. За двайсетина минути бяха срутени фризьорски салон, баничарница, масивна ограда на луксозна къща и друга триетажна къща.

Десетки жители на махалата се събраха на място, за да наблюдават събарянето, а собствениците на една от бутнатите луксозни къщи се разпищяха, жалейки за дома си. До ескалация на напрежението в квартала обаче не се стигна.

От администрацията на пловдивския район „Северен“ отдавна се бяха заканили да съборят къщите срещу новопостроената полицейска приемна на Трето РУ на ул. „Дилянка“. Днес това се случи, като по план трябваше да бъдат срутени 10 незаконни постройки. Някои от стопаните обаче се заклеха, че сами ще си ги бутнат.

Според кмета на „Северен“ Ральо Ралев, засега масивните и жилищни постройки няма да се бутат. Той посочи, че почти всички негови заповеди се обжалват в съда. От общо 20 предписания за премахване на незаконни къщи, 15 са в съдебна фаза, добави Ралев и допълни, че съдебните процедури забавяли работата на администрацията.

Предстои да бъдат премахнати също 20 незаконни постройки на ул. „Кипарис“, каза кметът на „Северен“, но не можа да каже в какви срокове ще стане това.

Акциите в Шекер махала ще продължават и в бъдеще. За тази година в „Северен“ са усвоили всички определени за събаряне на незаконни постройки пари, в размер на 36 хил. лв. По думите на Ралев още толкова са отпуснати от общината за подобни дейности.

Подобни статии

Top