Бял елен обикаля край карловското село Войнягово в навечерието на Богоявление

Животното е заснето от жителка на селото

Бял елен с един рог е бил заснет вчера и публикуван в социалната мрежа от Райна Пръмова от Хисаря.

Заснех го днес по обяд на път за гробището на с. Войнягово. Гледката беше невероятна! Не всеки ден може да се види бял елен лопатар, макар и с един рог. Ако го видите, на добро е! Не го наранявайте!

Дано никой не е толкова гладен и гаден, да посегне на това красиво животно! Албиносите животни и птици са знак свише да добро и късмет. И дано с публикацията не направим лоша услуга…, пише жената във Фейсбук.

Тя е публикувала и снимката на красивото и гордо животно. Заснела го е на сто метра от последните къщи на селото, което е в полите на Средна гора, става ясно от коментарите под снимката. Друг потребител пък пише, че еленът от миналата година обикаля в околията. Според него той е изпуснат е от стопанството на местен бизнесмен от с. Московец, който е собственик на известна винарска изба и отглежда бели елени и сърни.

Преди няколко години в Карловско отново бе засечен бял елен, който бе избягал от същото стопанство. Тогава лопатарът оцеля и беше прибран.

Според запознати с народните поверия да видиш бял елен е на щастие и нова любов. Това, че гордото животно се появява в навечерието на големия християнски празник Богоявление също се смята за добра поличба.

Снимка: Фейсбук/Райна Пръмова

Подобни статии

Top