Бюлетините пристигнаха в областна управа (СНИМКИ)

Изборните книжа ще бъдат под полицейска охрана

Бюлетините за вота на 11 юли пристигнаха в Областна администрация с полицейска охрана при засилени мерки за сигурност. Камионът беше разпломбиран в присъствието на членовете на 16 и 17 РИК.

Бюлетините вече са разтоварени и ще бъдат под полицейска охрана до тяхното транспортиране до районните кметства и общините.

308 500 броя хартиени бюлетини са предназначени за 16 МИР Пловдив град, а за МИР-17 Пловдив област – 294 000. С това количество се подсигурява вота на 100% във всички избирателни секции, в които ще се гласува с машини и на 110% в секциите, в които ще се гласува на хартия.

Последна среща с целия състав на 16-та РИК преди изборите

Междувременно днес в Областна управа сесъстоя последна среща с целия състав на 16 РИК преди изборите. На срещата стана ясно, че Областна администрация се е съобразила с всички искания, отправени от 16-та РИК, във връзка с организацията на работния процес за изборите. Осигурена е дезинфекция на палатите в Панаира, в съответствие с указанията на РЗИ. Всички членове на СИК, които предават протоколите, ще получат по една бутилка минерална вода. Договорени са щандове за храна и напитки.

Според последните изменения на Изборния кодекс няма задължително видеонаблюдение на работата в РИК при приемането и обработката на протоколите. Тъй като панаирните палати са оборудвани с камери, при нужда могат да бъдат изискани записите.

Председателят на 16-та РИК Спас Шуманов днес постави пред областния управител още три искания.

Първите две са свързани с изборния ден. Областна администрация да осигури още три компютъра, тъй като от Община Пловдив до момента не са откликнали на молбата им. Другото искане е за двадесет монитора за контролните пунктове.  От 16 РИК пожелаха да ползват мултимедия в дните на обучения на Секционните избирателни комисии.

От областната управа увериха, че ще има информационни бележки в палатите за часовете на извършена дезинфекция, както и указателни табла за спазване на антиковид мерките.

Подобни статии

Top