Чакат просветния министър за новата облачна паралелка в Руската гимназия

Цяла паралелка от пловдивската ЕГ “Иван Вазов” ще учи с Chromebook

ЕГ “Иван Вазов” в Пловдив се зае да трансформира учебния процес с фокус върху ученика и учебната среда, в която сътрудничеството, технологиите, свободното общуване и индивидуалността са стандарт, а не събитие. Промяната започна с една паралелка, в която всеки ученик работи със свой Chromebook, преносим компютър, специално създаден за училища в облака. Целта е до 2023 г. всички 1200 гимназисти да имат свой Chromebook, съобщиха от училището.

Гимназията вече внедри облачна платформа Google G suite за образованието, в която всеки ученик и учител разполага с електронен профил в домейна на организацията.  Внедряването на облачна платформа е подпомогнато от проекта “Училище в облака” на Община Пловдив, в партньорство с Център за творческо обучение.

Официалното представяне на проекта 1:1 (едно към едно), с който ЕГ “Иван Вазов” става пилотно училище в България, в което може да се учи навсякъде и по всяко време; екипно или индивидуално, ще бъде днес от 10.00 ч.  Събитието е кулминация на двугодишни усилия, в резултат на които 23-ма учители бяха сертифицирани по международни програми за внедряване на образователни технологии.

На събитието се очаква да присъства министърът на образованието Красимир Вълчев. Поканени са също председателят на синдикат „Образование“ д-р Юлиян Петров, кметът Иван Тотев, директорът на Департамента за квалификация на учители проф. Галин Цоков и експерти от МОН.

Бившата руска гимназия е и първото иновативно училище в програмата на ACER for Education.

Проектите УЧИЛИЩЕ В ОБЛАКА в Община Пловдив и 1:1 в ЕГ “Иван Вазов”  се изпълняват в партньорство с Център за творческо обучение.

Подобни статии

Top