Чакрата на слънчевия сплит балансира всички останали

На санскрит „чакра“ означава колело.

Според специалистите, които се занимават с източна философия, чакрите са енергийни възли в човешкото тяло.

Както вече ви разказахме, съществуват седем главни чакри. С два от тези енергийни центрове вече ви запознахме – основната и пъпната. Днес ще продължим със следващите две чакри – на слънчевия сплит и сърдечната.

Чакрите определят енергийната ни система

Когато човек е по-наясно с цветовете, какво означава самата чакра и какъв цвят е, много по-лесно се справя в различни житейски ситуации, твърди специалистът по измерване на аурата Виктория Цуркан. По думите й, ако например имат делова среща, хората обличат сини костюми. Тези срещи са свързани с действието на т.нар. гърлена чакра, която отговаря за говоренето и споделянето.

Ако пък човек има среща с интимен приятел или приятелка, ако подреди масата и постави на нея оранжев портокал, запали ароматна свещ със съответните аромати и облече дреха в тон с цвета на втората чакра, ако си сложи бижу със съответния камък, който зарежда този енергиен център, всичко това ще излъчва съответната вибрация и няма начин да не получи търсения ефект. Знанието за тези неща е много полезно в живота, категорична е специалистката.

Ето какво още ни разказа Виктория Цуркан за следващите две чакри:

Третата чакра е жълта.

Тя е свързана с нашето его. При нея човекът се разглежда като личност – как изразяваме себе си в обществото, на работа, а също и абсолютно всичко, което е свързано със социума и хората. Девизът на тази чакра е „Аз мога“. Тя се развива най-активно в периода от 14 до 21 години, когато човек доказва себе си – „Аз мога да бъда самостоятелен“.  Активна е при тинейджъри и при хора, които опознават света и себе си, какво могат като личности, които доказват себе си.

Третата чакра отговаря за храносмилателната система, стомашно-чревния тракт, черния дроб, далак, жлъчен мехур, вегетативната нервна система, а също и панкреаса. Намира се над пъпа – там, където е слънчевия сплит и именно така се нарича – Чакра на слънчевия сплит.

Мантрата на тази чакра е „Рам“, а нотата, която я зарежда – „Ми“. Стихията на чакрата на слънчевия сплит е Огън, а планетата – Меркурий.

Енергията й е мъжка – Ян.

Тази чакра може да се зареди добре със злато, тъй като това е много силен метал, чиито вибрации отиват право в нея. Минералите, които я зареждат са кехлибар, цитрин, златист топаз, ахат, тигрово око и флуорит.

Храните, които действат на тази чакра са лимони, зърнени храни, тиква, яйце, банан, жълти чушки, ананас, паста.

Ароматите, които дават енергия точно към тази чакра са кедър, бергамот, цитронела, чаено дърво, лайм, нероли, сандал, лимон, джинджифил, анасон, римска лайка, резене, лавандула, розмарин.

Когато хората се пристрастяват към диети или имат проблеми със стомаха, всъщност винаги проблемът първо се появява на психологическо ниво, а след това на физическо равнище. И е добре, когато човек има физически проблем, да осъзнае, че нещата са тръгнали първо от психиката, за да си помогне и да излезе от тази ситуация.

„Ако тази чакра е свръхактивна, това означава, че съответният човек има силна воля и обича да контролира другите. Този тип хора са много добри шефове. Ако става дума за жена пък, като пример може да дадем свекървите, които и на работа, и вкъщи, се опитват да контролират всички“, обяснява Цуркан.

1 2

Подобни статии

Top