Чакрите определят енергийната ни система

Всеки от нас е нещо повече от физическото тяло,

смята специалистът по измерване на аурата Виктория Цуркан. По думите й хората са сложна енергийна система, която е съставена от енергийни центрове, наричани чакри. Именно те определят енергийната система на човека, която пък до голяма степен отговаря за взаимодействието на нашите емоции и чувства.

В нашата енергийна система има седем основни чакри, обяснява специалистката. Това са енергийни завихряния, които се образуват по основата на гръбначния стълб. Всяка от чакрите отговаря за определени неща в характера и за точно определени органи.

„Когато осъзнаем коя от чакрите ни е дисбалансирана – свръхактивна или пък много пасивна, тогава човек трябва да работи над нея,  да я зареди енергийно, за да може да се балансират енергиите така, че да протичат равномерно в тялото и да се постигне баланс“, подчертава Виктория Цуркан.

Според нея ако някой от тези енергийни центрове е блокиран, това означава, че човекът е с вътрешен дисбаланс и не може да постигне нищо в живота. За DCNEWS специалистката разясни какво представляват седемте чакри и по какъв начин можем да ги зареждаме, за да се чувстваме напълно балансирани.

Първата чакра е основната.

Тя се намира в края на гръбнака и се зарежда от земята и земната енергия. Цветът й е червен, развива се в детска възраст – в периода от 0 до 7 години. Девизът й е: „Аз имам!– Аз имам този живот, имам родителите си, имам къде да живея… Ако нещо се случва в семейството през тези години и ако родителите се разделят, детето губи тази основа, мисли къде ще живее, с кого и как. При подобен проблем в детството, това може да повлияе на целия бъдещ живот на човека.

Основната чакра отговаря за материалните неща – къща и семейство. Когато човек се чувства стабилен, той може да продължи да се развива. Тази чакра се зарежда, когато човек на психологическо ниво осъзнава, че има стабилност. В същото време на физическо ниво тя отговаря за костната система, скелета, дебелото черво и кръвните телца.

1 2 3

Подобни статии

Top