Часовниковата кула на Куклен се връща към нов живот СНИМКИ

С подарък за 1 март– нов и здраво укрепен дом, градът очаква завръщането на щъркелите си

Часовниковата кула на Куклен е възстановена. Тя е построена заедно с читалището през шейсетте години на миналия век. Нея за свой дом е избрал и щъркелът, който всяка година свива гнездото си там. През последните години, обаче, кулата килнала и заради слино компрометираната й конструкция се е наложило спешна намеса за отремонтирането й. Екипът на кмета Мария Белчева е съгласувал намеренията си с екоминистерството, касаещи временното преместване на щъркеловото гнездо.

Средствата за материалите за пълното възстановяване на часовниковата кула са от общинския бюджет, дърводелецът Владимир Гошев помогнал безвъзмездно с труда си, а от Комбинатът за цветни метали осигурили необходимата техника за ремонта. През септември миналата година управляващата партия е предоставила нов часовник за кулата, дарение за кукленци. Така след повече от половин век часовниковата кула в центъра на Куклен е напълно възстановена и всички се надяват щъркелите отново да свият гнездото си там за радост на големи и малки.

„Възстановяването на часовниковата кула беше важно не само заради щъркелите, но и защото тя има особена и сантиментална стойност за жителите на града“, коментира кмета Мария Белчева.

1 2

Подобни статии

Top