Частник загради улица в Асеновград, блокира достъпа на семейство до дома

Телена мрежа и бетонна ограда опасват единствената улица, по която може да стигне до дома си семейство от Асеновград.

Абсурдът се случва на улица „Сливница“ N 35, като собствениците на имота  са отцепили района – както улицата, така и тротоара към нея.

Заради поставените заграждания от няколко дни хората не могат да изкарат и лекия си автомобил от мястото.

Преди две седмици наследниците на имота са го оградили с телена мрежа. Още тогава жители на квартал „Баделема” протестират, че при монтиране на заграждението не е спазен кадастралният контур.

По думите им хората дошли и бетонирали телената мрежа без да се съобразят с очертанията. В заградената зона попадна и противопожарен кран, който при нужда се ползва за три квартала – „Младежки“, „Баделема” и „Христо Ботев”.

Заради абсурда възрастна жена е в болница след нервна криза.

Вече половин година живеещите между  улиците „Сливница”,, „Бузлуджа” и „Искра” недоволстват срещу застрояването в зоната, защото според тях теренът е прекалено тесен за още блокове.  Мястото от десетилетия е зелена зона и е единствената на територията на квартала.

В началото на лятото те организираха подписка и активни протести срещу унищожаването й . Реакцията на хората е след решение на общинския съвет в града, с което мястото се променя от зеленина в парцел за застрояване.

В резултат на действията на асеновградчани, на редовното си заседание на 11.07.18 г. Общински съвет–Асеновград отмени предишното си решение за застрояване на градинката. Въпреки че предстоят процедури по отчуждаване теренът, който е с площ около декар вече се подготвя за строеж.

По думите на хората за момента местната власт мълчи по казуса. Затова хората са категорични, че освен жалбите, които ще депозират в Общината, ще възобновят и протестите.

Подобни статии

Top