Частници разфасоват коли в Пловдив незаконно

РИОСВ – Пловдив проверяват за незаконни автоморги

Частници разфасоват коли незаконно в Пловдив. Това са установили екоинспектори при съвместна проверка на РИОСВ – Пловдив и полицаи от Второ РУ на МВР под тепетата.

При инспекцията в частен имот проверяващите се натъкнали на нерегламентирано разкомплектоване на автомобили в частен имот, намиращ се на околовръстния път на Пловдив, в индустриална зона „Запад“.

На място е констатирано, че в двор, стопанисван от физическо лице, ограден с телена ограда, се съхраняват 10-12 излезли от употреба моторни превозни средства, гуми, авточасти втора употреба, врати, брони и други пластмасови части. Пред оградата, в сервитута на пътя, били паркирани още 12 автомобила.

Глобите са сериозни

На физическото лице са дадени предписания да не извършва дейности по разкомплектоване, без издаден от директора на РИОСВ – Пловдив документ, по реда на чл. 35 от Закона за управление на отпадъците. Разпоредено било също да се премахнат колите от територията на площадката и пред оградата, като се предадат на фирми, притежаващи разрешителни документи, съгласно Закона.

За констатираните нередности от страна на РИОСВ – Пловдив ще бъдат предприети  административно-наказателни мерки.

През април тази година за нарушения от съвместни проверки на експерти от РИОСВ – Пловдив и РУ – Карлово в с. Дъбене отново за извършване на разкомплектоване на излезли от употреба автомобили без разрешително, са съставени други 2 акта. Те са за установяване на административни нарушения на физическо лице и на фирма.

Предвидената в Закона санкция при подобни нарушения за физическо лице е от 1 400 до 4 000 лв., а за юридическо – от 7 000 до 20 000 лв.

Снимка: avtonet.bg

Подобни статии

Top