Чавдар Грошев с грамота в памет на италиански магистрат

Прокурор Грошев е отличен за висок професионализъм в работата си

Районният прокурор на Пловдив Чавдар Грошев  получи грамота в ежегодния конкурс за магистрати и полицаи  под надслов „Страхливият умира всеки ден, смелият – само веднъж“. Конкурсът бе организиран от Община Благоевград и Посолството на Република Италия в памет на италианския прокурор Джовани Фалконе.

Наградата бе връчена на Грошев днес на церемония в зала „22 септември“ в Община Благоевград от посланика на Република Италия у нас – Стефано Балди.

Прокурор Чавдар Грошев е отличен за висок професионализъм в работата си, за подкрепа на каузи в полза на обществото, за формиране на хуманни модели на поведение у подрастващото поколение. „Тази награда заслужават много достойни българи, които не се намират в момента тук, но дават своя ежедневен принос в борбата с престъпността“, каза Чавдар Грошев.

Наградата е учредена през 2009 г. от Община Благоевград със съдействието на Посолството на Република Италия в България в памет на италианския магистрат Джовани Фалконе и с подкрепата на проф. Мария Фалконе и фондация „Джовани и Франческа Фалконе“. Чрез провеждането на конкурса се подкрепят усилията на магистратите и полицаите да защитават обществените интереси и авторитета на професията, да съдействат за ограничаване на корупцията, влиянието на организираната престъпност, престъпленията на деца чрез интернет и други каузи. На церемонията днес присъстваха полицаи и магистрати от цялата страна, които също бяха отличени.

Районният прокурор Чавдар Грошев получи и грамота за принос в борбата срещу разпространението и употребата на наркотични вещества, връчена му от името на Почетното консулство на Република Казахстан в България.

Подобни статии

Top