Чавдар Цветков: От Локо никога не сме искали прекратяване на първенството!

Собственикът Христо Крушарски, Бруно Акрапович и футболистите са също на мнение, че мачовете в Първа лига и за Купата трябва да се изиграят

Съветникът по спортно-техническите въпроси в Локомотив (Пловдив), който често подпомага и селекцията в клуба, Чавдар Цветков коментира събитията в българския футбол. Той стана поредният, който отрече да е запознат с това клубът да е участвал в декларация за спиране на първенството.

„Говорих със собственика г-н Крушарски, още когато беше се появило това, за декларацията. Не знам кой какво му се иска или му се пише, но ние всички сме на мнение, че първенството трябва да си завърши“, каза Цветков пред Топспорт.

„Както е за всички, така трябва да бъде и за нас. Не можем все да се правим на най-умни и хитри. Виждате как е в различните първенства. Всеки се съобразява. Защото иначе какво – казваш „свободно“ на футболистите? Не е разумно това, нали така?

Плюс това да не забравяме и предстоящия бараж. Без значение какво се говори по темата, от страна на унгарците, за нас това е страхотна възможност. Уникална, ако погледнем последните си отсъствия от големи форуми.

Трябва до 04.06 всичко на клубно ниво  да сме привършили. Има много варианти – може и през лятото да се играе. Да няма пауза. Но ще видим. Щом отложиха Европейското, значи всичко е възможно. Но те го направиха и заради това – да има варианти за шампионатите по страни.

Говорих и с Венци Стефанов, всички са на едно мнение. Нека си завършим първенството. В някакви нормални граници.

И с Митко и останалите футболисти съм разговарял. Няма никой на различно мнение. Ако прочетете нещо различно, значи не е вярно. Те се готвят сега индивидуално, но след това бързо ще влязат в час, професионалисти са“, каза още той.

Ето какво обръщение направи пък наставника Бруно Акрапович, който в момента е в Германия със семейството си.

„Скъпи фенове, в тази трудна за всички ни ситуация, искам да ви пожелая да не губите вярата в доброто, в позитивното, в надеждата за хубавите моменти, които предстоят и ще споделим заедно отново.

Аз вярвам в това и съм мотивиран да продължа!

Подкрепяйте се един друг, помагайте на близките си и се пазете! Бъдете здрави!“

Подобни статии

Top