Челси предлагали 1 милион паунда за новия защитник на Ботев

Славия иска да измъкне Пиргов от ръцете на „канарчетата“

22-годишният защитник Емир Даутович, който е на път да премине при „канарчетата“, преди няколко години е бил смятан за един от най-големите таланти в родината му Словения на неговия пост. Като 16-годишен той е в школата на Марибор и е поканен на едноседмични проби в Манчестър Сити, съобщава plovdivderby.com. Той тренира седем дни с „гражданите“ и се прибира в отбора си.

На следващата година, когато Емир вече е на 17 години, той е спряган от местните медии за трансфер и в лондонския Челси.  Малко след като печелят Шампионската лига, „сините“ от Лондон са започнали да се оглеждат за млади таланти из цяла Европа. От Академията на Челси близо 2 години са следили развитието на снажния бранител. Тогавашният спортен директор на Марибор Златко Захович споделя: „Не знам нищо за подобен трансфер“. След като словенските журналисти питат, че медии на Острова са написали за оферта на Челси от 1 милион паунда за Емир, Захович отговоря: „Не коментирам!“

В същото време стана ясно, че Славия също се интересува от защитника на Левски Димитър Пиргов. Пред “Тема спорт” мениджърът Милко Бански разкри, че освен Ботев Пловдив още един български тим иска да притежава Пиргов. Това е точно бившият тим на защитника – Славия.

Треньорът на “белите” призна, че иска да подсили отбора с бранител. Заги обаче вече се е насочил към взимането на играч от чужбина. Същото сториха и от Ботев, след като Левски не пожела да пусне защитника без трансферна сума.

Димитър не пътува със сините за лагера в Малта. Договорът му изтича в края на кампанията. От клуба търсят варианти към Пиргов, за да продължи кариерата си. Мениджърът му разкри, че има интерес към него от клубове от Казахстан. Очаква се бъдещето на централния защитник да се реши през тази седмица.

 

Подобни статии

Top