Ченгето от СДВР, спипано да превозва афганци, остава зад решетките (СНИМКИ)

Карловец намерил бежанците без багаж и пари

29-годишният полицай Владимир Стоянов от Охранителна полиция към СДВР, който бе задържан за това, че превозвал афганистанци от границата до София, остава зад решетките, реши Карловският районен съд преди минути.

Ченгето застана днес следобед пред съда, след като районната прокуратура в подбалканското градче внесе искане да му бъде наложена постоянна мярка „задържане под стража“.

Срещу Стоянов на този етап са повдигнати две обвинени. Едното е за това, че е възпрепятствал органите на реда да си свършат работата, като на няколко пъти е избягал от тях, след опит да бъде спрян на автомагистрала Тракия. Обвинен е също и в това, че е спомогнал за незаконното пребиваване на бежанци у нас.

Възможно е срещу униформения да бъде повдигнато и трето обвинение,

тъй като при задържането му в Пирдоп в тайник в тока на обувката му е открито прахообразно вещество, което в момента се изследва. При разпита Стоянов обяснил, че то го държало буден, за да може за 20 часа да направи поне два курса с мигранти.

Полицаят от СДВР, спипан за трафик на афганци, част от престъпна група?

В съдебната зала прокурорът Александър Михайлов настоя Владимир Стоянов да остане за постоянно в ареста. По думите на държавния обвинител престъпленията, извършени от  ченгето са с изключително висока степен на опасност.

Прокурор Михайлов обясни, че карловец е намерил бежанците в родния град на Левски и е сигнализирал за тях в полицията. Мигрантите били изоставени без никакви вещи и пари. Всичките им вещи били взети от полицая, който ги зарязал и избягал, а впоследствие бил арестуван в Пирдоп. 

1 2

Подобни статии

Top