Черен дим обхвана централата за биогаз в Труд (СНИМКИ)

Около 18 часа снощи е подаден сигнал на телефон 112 за пожар в село Труд

Жителите забелязали огромни черни облаци излизащо от двора на централата за биогаз.

Свидетели твърдят, че пушека и пламъците излизали между огромните „бункери“ пълни с газ.

На място са изпратени две пожарни.

Жителите на село Труд смятат, че до пристигането на противопожарните екипи, служителите на фирмата собственик овладяват пожара, а пристигналите на място екипи казали, че сигналът е фалшив според служителите на обекта.

Хората от селото заявяват, че от както се е затоплило времето от централата отново се носят ужасни миризми, а на сигналите до зелен телефон към РИОСВ Пловдив, проверяващите отговарят със съобщения в медиите за “фалшиви” сигнали.

Поредна проверка на централата за биогаз в Труд не установи нарушения

Инцидентът с пожара също бе обявен за “фалшив” пред кмета на селото Красимир Минков, който се е отзовал на десетки обаждания от притеснени живущи в близост до централата.

От Инициативния Комитет на село Труд коментират, че запаленото на площадката в двора на завода, потвърждава за пореден път констатацията на експерти, че въпросния завод не е изряден и има сериозни технически проблеми, пропуски и недостатъци, които са сведени до знанието на всички ресорни министри още през 2016-2017та година.

Тогава отговора на министър Нено Димов (МОСВ), бе съвместна проверка с останалите министерства, чийто протоколи за „изрядност“ не бяха подписани от представителите на Здравеопазването. Това не попречи Нено Димов да констатира, че всичко е изрядно и в норми.

„След като вече повече от две години населението се жалва от незаконната според тях дейността на инсталацията за биогаз, новата мода сред институциите явно е сигналите на хората да са “фалшиви” и “неоснователни”, коментират от местното Сдружение „Бъдеще за с. Труд“

Подобни статии

Top