"Черната кутия" закрива 16-тото си издание - DC news

„Черната кутия“ закрива 16-тото си издание

Закриването ще бъде с представление на един от най-интересните артисти на унгарската театрално-танцова сцена – Рита Гоби

В събота е последния спектакъл от програмата на Международния фестивал за театър и съвременен танц „Черната кутия“ в Пловдив. Партньори на 16-то фестивално издание са Министерство на културата, Община Пловдив, Италиански културен институт, Посолство на Австрия, Унгарски културен институт , КЦМ 2000 АД, и Драматичен театър Пловдив.

„Черната кутия“ се осъществява с подкрепата на Община Пловдив като част от Културния календар на града за 2022 година.

На 11 юни от 19 часа в Камерна зала на Драматичен театър Пловдив ще бъде показано ефектното представление „Freestyle“ на един от най-интересните артисти на унгарската театрално-танцова сцена – Rita Góbi. Родена в Нови Сад, Сърбия и завършила Унгарската танцова академия в Будапеща. През 2006 Rita Góbi основава компания Góbi Dance. Оттогава е създала съвременни танцови постановки, интерактивни представления за деца и е участвала в различни интердисциплинарни проекти. Работата на Rita Góbi може да се опише като смела, експериментална и прецизно хореографирана. Комбинацията от движения, музика, визуални ефекти и светлини създават футуристичната  атмосфера на нейните изпълнения.

Игралното поле на “ Freestyle“ е оживено от физическото присъствие на две героини – Рури и Рита. Това състезание не е за скорост или за победа. В „Freestyle“ участничките се борят със собствените си тела, а не една с друга.

Подобни статии

Top