Черно море излъга с 1:0 Берое и превзе третото място (ВИДЕО)

Леандро Андраде отбеляза победното попадение за домакините в 74-та минута

Черно море успя да постигне безценна победа с 1:0 срещу състава на Берое в последен мач от днешната петъчна програма на Първа лига. Леандро Андраде отбеляза победното попадение за домакините в 74-та минута, като двубоят иначе беше почти изцяло лишен от някакви интересни моменти.

Двубоят започна доста пасивно, въпреки че варненци имаха доста повече притежание върху топката. В 16-та минута дойде и първия точен удар в мача. След извеждащ пас към Пабло Гарсия испанецът излезе сам срещу Генадий Ганев, но стражът успя да излезе и да избие топката в точния момент.

Темпото продължи да не е твърде високо, но Черно море натискаше все по-активно. В 27-та минута, след атака по левия фланг, Леандро Андраде преодоля пазача си и качи топката на крака на Евгений Сердюк, чийто удар обаче беше спасен с вещина от Генадий Ганев.

Три минути по-късно Даниел Димов се извиси след изпълнение на ъглов удар и след рикошет в главата на Мартин Камбуров Ганев отново трябваше да се намесва, за да изчисти в корнер.

Второто полувреме беше още по-скучновато от първото, като първият удар за Берое в мача се оказа и добро положение. В 64-та минута, след флангова атака и центриране на Александър Василев, Джонатан Перейра се оказа на хубава стрелкова позиция от около 15 метра, но се провали в опита си да уцели вратата на Георги Георгиев.

Двубоят изглежда, че отиваше към трето нулево реми за деня, но всичко се промени 15 минути преди края на сблъсъка. В 74-та минута, след чудесна многоходова атака по десния фланг на нападението за Черно море, Виктор Попов успя да намери с отлично подаване Леандро Андраде на дузпата, а бразилецът разстреля Ганев за 1:0.

До края на мача заралии опитаха да натиснат и се настаниха в полето на Черно море. Въпреки това обаче стигнаха едва до един много неточен удар на Абубакар Тунгара. Варненци обаче бяха отлични до края и взеха три точки, с които се настаниха убедително в топ 3.

Подобни статии

Top