Черно море подлива вода на Ботев за Васил Шопов

Илиан Илиев иска полузащитника, който има договорка за 2-годишен договор с „канарчетата“

Черно море се е насочил към трансферна цел на Ботев (Пловдив). „Моряците“ ще се опитат да отмъкнат под носа на „канарчетата“ халфа на Дунав (Русе) Васил Шопов. Както е известно, договорът на полузащитника с „драконите“ е до 31 май и засега няма подписан нов.

Той има предварителна договорка със старши треньора на „жълто-черните“ Николай Киров-Белия. Дори е уточнен и срокът на бъдещия му контракт с Ботев – 2 години. В последните дни обаче апетити към Шопов проявява и Черно море. Наскоро Илиан Илиев освободи Александър Цветков, а Мариян Огнянов е контузен и той търси да подсили халфовата си линия с качествено попълнение.

Преди дни самият Васил Шопов призна за интерес на „канарчетата“ към него, но заяви, че още няма нищо конкретно. Развръзка се очаква след края на баражите за оцеляване, в които Дунав е замесен. Старши треньорът Илиан Илиев пък призна, че вече е договорен защитникът Ивайло Марков.

„Познавам го от работата ми с него в Локомотив (Пловдив)“, каза специалистът. През февруари Марков подписа с Дунав (Русе), но така и не се наложи и напусна.

Снимка: gong.bg

Подобни статии

Top