Черно море с класика срещу Септември (ВИДЕО) - DC news

Черно море с класика срещу Септември (ВИДЕО)

„Моряците“ се изравниха с Локомотив (Пловдив) във временното класиране

Черно море победи без проблеми Септември в първия мач от 24-я кръг на Първа лига. Домакините надделяха с 3:0. С успеха си „моряците“ изпревариха във временното класиране отборите на Славия и Левски и са вече пети с 39 точки, колкото има и Локомотив (Пловдив). Столичните тимове и пловдивските „железничари“ са с мач по-малко. Септември остава на 11-та позиция с 22 точки.

Първата възможност в мача бе за домакините в 3-та минута, когато Исмаил Иса засече топката с глава, но тя премина встрани от вратата. В 5-та минута Черно море откри резултата. Исмаил Иса проби отдясно, навлезе в наказателното поле на гостите, премина през Мартин Ачков и пусна пас към Мазир Сула, който с техничен удар вкара за 1:0. В 12-та минута Алекс Фернандес стреля опасно от границата на наказателното поле, но за късмет на гостите топката премина встрани от вратата. В 15-та минута Септември можеше да изравни резултата. Мартин Стоянов навлезе отдясно в наказателното поле на домакините и пусна пас към Мартин Петков, който стреля от десетина метра фронтално срещу вратата на Черно море, но неточно. В 19-та минута Исмаил Иса получи топката на дъгата на наказателното поле, овладя я технично и стреля от движение, но топката попадна в ръцете на вратаря Димитър Шейтанов. Минута по-късно Мартин Петков стреля много опасно по диагонал отдясно, а топката премина на сантиметри над вратата на Черно море. В 23-та минута Исмаил Иса засече топката със задна ножица, но тя премина встрани от вратата на септември. В 28-та минута Мазир Сула получи топката на границата на наказателното поле, завъртя се около оста си и стреля технично, но не уцели вратата на гостите. В 39-та минута Черно море удвои преднината си. Арлинд Дакай намери в удобна позиция в наказателното поле на гостите Исмаил Иса, който с удар по земя леко по диагонал отдясно вкара за 2:0.

В началото на втората част динамиката в играта поспадна и голови положения липсваха. В 67-та минута Мазир Сула центрира от корнер, а завърналият се в Черно море Влатко Дробаров засече топката с глава и вкара третия гол за домакините. В 88-та минута Черно море можеше да вкара четвърти гол. След лошо изчистване на топката от вратаря на гостите Димитър Шейтанов тя стигна до Стефан Велев, който опита прехвърлящ удар, но Иван Арсов успя да изчисти с глава. Във втората минута на допълнителното време Мартин Петков засече с глава топката след центриране отдясно, но вратарят Иван Дюлгеров успя да спаси.

Източник: БТА, gong.bg

Подобни статии

Top