Черно море с жалба срещу рефера Георги Кабаков (ВИДЕО)

„Моряците“ претендират, че победният гол е нередовен, както и за две неотсъдени дузпи в тяхна полза

Ръководството на Черно море възнамерява да подаде жалба срещу съдийската бригада, ръководила двубоя срещу Арда в Кърджали. От клуба смятат, че реферът Георги Кабаков и неговите помощници са повлияли с отсъжданията си на крайния изход на мача. Арда спечели с 1:0, но с нередовен гол.

От Черно море имат претенции именно за единствения гол в срещата, паднал в края на първото полувреме. Тогава при атака на Иван Коконов топката напусна очертанията на терена, но тъч не бе отсъден, въпреки че страничният съдия и четвъртият рефер бяха много близо до ситуацията.

Освен това варненци претендират за две неотсъдени дузпи в тяхна полза. Първата е за очевадна игра с ръка в наказателното поле пред погледа на Георги Кабаков, независимо, че топката срещна ръката на футболист на Арда след удар на негов съотборник.

Втората е в заключителните минути на двубоя и ако беше отсъдена, това със сигурност можеше да промени крайния резултат. При много по-безобидна ситуация, близо до аутлинията в мача срещу ЦСКА на стадион „Българска армия“ за Купата на България, беше отсъдена дузпа срещу варненци.

Съдийските грешки в ущърб на Черно море през настоящия шампионат стават все повече и клубът вижда в това трайна тенденция и двоен аршин при отсъжданията на реферите в двубоите на “моряците”.

Старши треньорът на Арда (Кърджали) пък получи официално наградата си за Най-добър треньор на 2020 година.

Снимки: FCArda.bg

Подобни статии

Top