Червен килим за Лора от Асеновград пред Френската (СНИМКИ И ВИДЕО)

Ученичката от Френската стана първа в Европа и втора в света по китайски

С червен килим, цветя и скандиране на името й съучениците на Лора Тоскова, която стана първа по китайски език в Европа и втора в света, я посрещнаха на входа на ФЕГ „Антоан дьо Сент Екзюпери“ в Пловдив. Дванадесетокласниците от двете паралелки по китайски в гимназията изненадаха съученичката си, прославила името на училището в световен мащаб, в деня, в който тя за първи път дойде на училище след завръщането си от Китай.

Посрещане-изненада за Лора от Асеновград, която стана първа в Европа по китайски

Младата асеновградчанка не очакваше такова посрещане, нито камери, фоторепортери и журналисти и няколко минути не можа да каже и думичка от вълнение. На червената пътека я прегърна директорката Мариела Николова, а нейни съученици й връчиха огромен букет от рози.

Лора учи в гимназията вече пета година.

Записала китайски, защото искала да бъде различна, каза тя на въпрос на DCNEWS. Изучаването на езика я запалило по историята, културата и постиженията на Китай. Още от самото начало тя започнала да ходи на различни състезания, разказа класната й ръководителка Мария Янакиева.

„Лора е отличничка, много скромно дете и много ученолюбива. Целият им клас, целият випуск са такива деца – силно мотивирани да научат този много труден език. Те са отличници по всичко“, поясни българистката, която почти не се различаваше от учениците си.

Младата асеновградчанка спечели едногодишна стипендия за обучение в Китай.

1 2

Подобни статии

Top