Червено вино – сира и мерло, ще се лее на Главната в Пловдив

Дионисиево шествие за „Винария 2019“

Червено вино – сира и мерло, ще се лее на  Дионисиевото шествие, което по традиция предшества откриването на Международната изложба „Винария“ в Пловдив. Жителите и гостите на града могат да опитат гроздовия еликсир на „Черноморско злато“, да се повеселят с живописния спектакъл, сътворен от  кукери и гайдари от Калофер заедно с фолклорния ансамбъл „Тракия“.

Празненството ще започне в 11.30 часа от  градинката до Римския стадион. Шествието ще мине по Главната улица и ще стигне до площад „Стефан Стамболов“ пред сградата на кметството.

Всяка година тържеството събира многохилядна публика и завършва с хоро. Обща наздравица дава символичен старт на  „Винария“.

„Винария“ започва на 20 февруари

Тази година изложбата за лозарство и винарство ще се проведе от 20 до 24 февруари в Международен панаир Пловдив, който е организатор, заедно с Националната лозаро-винарска камара.

Посетителите отново ще се насладят на колекциите от вина и високо алкохолни напитки, представени от български и чуждестранни фирми. За първи път ще бъдат презентирани  купажи от биоарония и биомалина с мавруд, а също – синьо вино с екстракт от водораслото спирулина, които са световни новости.

1 2

Подобни статии

2 Коментара

Top