Чешкия остава зад решетките за постоянно заради отвличане и изнасилване

Това е трето сексуално посегателство за рецидивиста

Пеньо  Мангъров с прякор Чешкия, остава в ареста за постоянно, постанови Апелативен съд – Пловдив. Магистратите потвърдиха определението на Пловдивския окръжен съд, който миналата седмица го остави в ареста заради отвличане и изнасилване на млада жена.

Рецидивистът, който през 1998 г. бе хванат в Чехия с отрязана глава в багажника, беше арестуван, след като пловдивчанката се оплакала, че била отвлечена и държана под ключ в продължение на няколко дни, а през това време била изнасилвана неколкократно. Заради жалбата й Мангъров беше задържан на 9 срещу 10 януари в столицата.

Това е поредното сексуално престъпление в досието на Чешкия. През септември м.г. той беше обвинен в изнасилването на студентка в столицата. Той и момичето се запознали в инстаграм. Мангъров почнал да следва студентката, изпратил и и съобщение.Тя му отвърнала и двамата почнали да си разменят снимки, пише 24 часа. Разбрали се за среща и момичето отишло. Тя доброволно се качила в таксито и влязла в дома на Мангъров край киноцентъра в София.Двамата пили уиски, а след като студентката отказала да правят секс, мъжът побеснял, набил студентката и я изнасилил. Тя веднага подала сигнал, а Мангъров бил задържан. Той заявил, че не е извършил престъпление и всичко е станало доброволно.

Това не е първо изнасилване в досието на Мангъров. През 2004 г. Пеньо е осъден на 8 г. затвор за  друго изнасилване под тепетата. Впоследствие пък бе арестуван в София, тъй като изнудвал няколко жени за баснословни суми,  биел ги, заплашвал ги с убийство,  принуждавал ги да проституират и да му дават различни вещи – телевизори, златни бижута, лаптопи и мобилни телефони. При ареста в дома му са намерени документи за банков сейф на негово име, договор за прехвърляне на заем от 60 000 лв., договор за наем и мобилни телефони.

1 2

Подобни статии

Top