Чешкия пак иска на свобода, съдът не го пожали

Пеньо Мангъров е в ареста по обвинение за изнасилване на пловдивчанка

Пеньо  Мангъров с прякор Чешкия, остава в ареста за постоянно, постанови Апелативен съд – Пловдив. Магистратите потвърдиха определението на Пловдивския окръжен съд, който миналата седмица го остави в ареста заради отвличане и изнасилване на млада жена.

Срещу него са повдигнати обвинения за отвличане и изнасилване на млада жена, станало в началото на януари 2019 г.

Апелативните магистрати отхвърлиха искането на Мангъров за освобождаване под „домашен арест“,  като прецениха, че са изпълнени  двете предпоставки на чл. 63, ал. 1 от НПК по отношение на обвиняемия. Налице е обоснованото предположение, че той е извършил и двете престъпления, за които са му повдигнати обвинения в хода на досъдебното производство. За отвличането е предвидено наказание „лишаване от свобода“ от 10 до 20 години, а за  изнасилването  – „лишаване от свобода“ от 3 до 15 години.

Според апелативните съдии обоснованото подозрение за съпричастност на Чешкия към повдигнатите му обвинения се извлича от част от гласните и писмени доказателства по делото. От досегашните осъждания на Мангъров съдът прави извода, че при по-лека мярка за неотклонение от „задържане под стража“ обвиняемият може да се укрие и да извърши друго престъпление.

Определението на Апелативния съд е окончателно.

Припомняме, че рецидивистът, който през 1998 г. бе хванат в Чехия с отрязана глава в багажника, беше арестуван, след като пловдивчанката се оплакала, че била отвлечена и държана под ключ в продължение на няколко дни, а през това време била изнасилвана неколкократно. Заради жалбата й Мангъров беше задържан на 9 срещу 10 януари в столицата.

Това е поредното сексуално престъпление в досието на Чешкия. През септември м.г. той беше обвинен в изнасилването на студентка в столицата.

Чешкия остава зад решетките за постоянно заради отвличане и изнасилване

Определението е окончателно и не подлежи на протест и обжалване.

Подобни статии

Top