Чешмичката на „Седмия хълм“ оцеля само няколко дни

Питейната фонтанка пак е разбита и пак я възстановяват

Чешмичката на площад „Седмия хълм“ през уикенда е разбита отново. В рамките на две седмици това е втората вандалска проява спрямо питейната фонтанка в градинката на ул. „Отец Паисий“ до Римския стадион, съобщи заместник-директорът на ОП „Градини и паркове“ инж. Георги Николаев.

Предишният ремонт приключи във вторник, а в сряда беше пусната и водата. Тази сутрин редовните посетители на градинката, както и многобройните туристи, които минават оттук по маршрута през ул. „Съборна“ към Стария град, недоумяваха защо чешмичката не работи. По спешност на мястото пристигна ВиК инженерът в предприятието Николай Димов, който да установи щетите и да се заеме с ремонта на съоръжението.

„Отново е изтръгната тръбата. За да я възстановим, се налага да демонтираме цялата чешмичка. Трябва да отстраним паважната фигура, а после пак да я оформим в оригиналния ѝ вид“, обясни инж. Димов. По думите му подобен ремонт струва около 350 лева.

Заместник-директорът на „Градини и паркове“ инж. Георги Николаев коментира, че от началото на лятото над 50-те чешмички на обществени места в Пловдив са най-честият прицел на вандалски прояви. Той призова гражданите да пазят и да позвънят на тел. 112, ако станат свидетели, че някой руши.

Сред последните посегателства са чешмичките в „Малкият парк“ на ул. „Георги Кондолов“, срещу СУ „Св. Константин – Кирил Философ“, в район „Южен“ и в градинката на площад „Антон Чехов“ в „Северен“, които също предстои да бъдат възстановени.

Подобни статии

Top