Честит празник, Асеновград! (СНИМКИ)

Асеновград е град с традиции, морал и здраво духовно наследство, обърна се към съгражданите си кмета доктор Христо Грудев

Асеновград отбеляза своя празник днес. „Десетилетия наред всички ние – асеновградчани, сме показвали, че нищо не е способно да сломи духа и стремежа ни за постигане на независимост, за просветление и възход. Асеновград е град с традиции, морал и здраво духовно наследство. На днешния празничен ден се полага да си кажем думи на възхищение от едно от най-ценните ни качества – нашата обща и лична състрадателност и поривът да дадеш, да подкрепиш нуждаещия се, да споделиш радостта и болката на другия човек. Наш дълг е да пазим завещаното, за да завещаем и ние на бъдещите поколения ценности и значими дела. Нека бъдем заедно в тази мисия и градът ни ще има бъдеще! Честит Празник, Асеновград„, обърна се към своите съграждани кметът доктор Христо Грудев.

Тържествената програма започна със света литургия за благоденствие на града, отслужена в храм „Свети Николай Чудотворец“. По-късно бяха поднесени венци и цветя пред паметника на цар Иван Асен II, където доктор Христо Грудев произнесе и приветствието си. Веднага след това на площад „Академик Николай Хайтов“ под звуците на българския химн бе издигнато националното знаме.

Накрая се проведе и тържествената церемония по връчването на званията Почетен гражданин на Асеновград. Тя се състоя в двора на Старинно училище „Свети Георги“. Удостоени бяха местните бизнесмени Абдул Хассун и Вакрил Запрянов,

спортистът Димитър Трамбураджиев и Георги Велев, посветил живота си на изучаването на българските празници и традиции. Кметът доктор Христо Грудев се обърна към удостоените с честта граждани, като им благодари за всеотдайността и приноса за  развитието и популяризирането името на града.

Празникът на Асеновград се отбелязва всяка година в последната неделя от месец май.

Подобни статии

Top