Честит празник, Асеновград!

Честванията започват с литургия за благоденствие. Ето какво още има в програмата

Точно в 9 часа започва празничната света литургия за благоденствие, която ще се проведе по традиция в храм „Св. Николай Чудотворец“.

В 10,00 часа следва поднасяне на цветя пред паметника на цар Иван Асен II, а празнично слово ще произнесе кметът на общината д-р Христо Грудев.

10,30 часа започва церемонията по издигане на националния флаг на площада пред НЧ „Родолюбие“. Ще прозвучи химна на Република България.

В 11,00 часа е церемонията по удостояване на граждани с почетни звания на община Асеновград, мястотото е старинното училище „Свети Георги“.

Тази година отличията ше бъдат връчени на управителя на МБАЛ-Асеновград д-р Иван Червенков и литераторът Йордан Кожухаров.

От 11:00 ч. до 19:00 ч. в Градския парк  ще бъде разположен Панаир на традиционни български занаяти и местни специалитети,  щандове на асеновградски производители и занаятчии, училища и творчески формации от общината.

В 11:30 ч. в Градския парк -ще се състои концерт на Представителния духов оркестър при ВВС – Пловдив.

Половин час по-късно ще бъде церемонията по награждаване на участниците в конкурса за детска рисунка „Аз рисувам моя град”.

На празника на града поздрав ще отправи  Петя Буюклиева, а от 13:30 ч. публиката ще се забавлява с песните на децата от  Вокална формация „Калина Малина”.

След обед програмата предвижда забавления за малки и големи с любими анимационни герои, концерт на музейната музикална школа с ръководител Веси Пашалиева.

Празникът на Асеновград ще завърши с  поздрав на Спортен клуб по модерен балет „Косара”,  концерт на Нели Петкова и зрелищна заря.

Всичко това ще се случи пред  НЧ „Родолюбие“ .

В галерия „Стайн”  ще има празник на града в галерия „Стайн”.

 

Подобни статии

Top