Честита Коледа от коледарчетата на ОУ „Гео Милев“ в Белозем (ВИДЕО)

Коледният дух завладя учениците в дните преди най-светлите празници

Занимания по интереси – едно приключение, в което се впуснаха малки и големи от ОУ „Гео Милев“ в Белозем. Всеки ученик претвори по свой начин магията на Коледа. Децата изработваха коледни сувенири, режеха и лепяха – от техните ръце излязоха най-красивите картички, с които те зарадваха своите близки.

Учениците въвлякоха в това приключение и своите родители. Рамо до рамо те направиха изключителни сандвичи, вкусни курабийки, сладки и солени вкусотийки.

Сръчни ръчички изработиха традиционните сурвачки, които всяка година децата се надпреварват да майсторят, коя от коя по-красиви. Ентусиазираните ученици привлякоха в тези интересни занимания баби и дядовци, каки и батковци като най-отговорната задача беше поверена на бащите – да опитат и оценят творчеството на децата си.

Щастливи деца месеха, точиха и пекоха баници с късмети и ритуални погачи под ръководството на своите учители.

А коледарчета от училището подготвиха специален поздрав към всички, изненадвайки с прекрасното изпълнение на традиционните български коледни песни и наричания за здраве и берекет, които дълго време бяха репетирали.

Коледният дух обхвана ученици, учители, родители и цялото население на китното село Белозем!

Вижте видеоклипа на учениците от ОУ „Гео Милев“,  с който екипът на училището в село Белозем честити на всички читатели на DCNEWS днешния голям празник – Коледа! С него децата пожелават на всички да са живи и здрави и щастливо посрещане на Новата година!

Подобни статии

Top