Честваме 185-та годишнина от рождението на Апостола на Свободата Васил Левски - DC news

Честваме 185-та годишнина от рождението на Апостола на Свободата Васил Левски

Церемонията ще бъде на паметника на Дякона на централната алея на Бунарджика

С поклонение пред паметника на Васил Левски на централната алея на Бунарджика в Пловдив и полагане на венци и цветя днес – 18 юли, от 10.00 часа, ще бъде почетена 185-та годишнина от рождението на Апостола на Свободата.

Слово ще произнесе Румяна Денева, ученичка в 11 клас на ОМГ „Акад. Кирил Попов“ Пловдив , участник в Националния проект „Народните будители и Аз“.

Водещ на честването ще бъде Златко Павлов.

В церемонията по традиция участват представителни формирования от Пловдивския гарнизон, военен духов оркестър, венценосци, членове на Общински комитет „Васил Левски“ и комитет „Родолюбие“.

В общоградското честване на 185-та годишнината от рождението на Васил Левски ще се включат: Народните представители от град Пловдив, Кметът на община Пловдив, Областният управител, Председателят на Общински съвет, Командирът на Силите за специални операции и Началник на Гарнизон Пловдив, почетни консули, общински съветници, зам.-кметове и представители от Общината и районните кметства, Общественият посредник към Община Пловдив, представители на политически и обществени организации, членовете на Общински комитет „Васил Левски“ и комитет „Родолюбие“, граждани и медии.

Подобни статии

Top