Четат присъдите на Райфъла и съучастниците му

Окръжният съд за втори път се произнася с присъда по делото

В Пловдивския окръжен съд днес от 13.30 ч. ще бъде произнесена присъдата на бизнесмена Атанас Червенков, известен с прякора Райфъла. Делото приключи вчера, след двудневни пледоарии на обвинението и защитата.

Прокуратурата поиска във вторник 16 години и половина затвор за Райфъла. По време на пледоариите на защитата вчера, адвокатите настояха за по-леки присъди, а защитникът на Райфъла – Илиян Василев, поиска Червенков да бъде оневинен.

Припомняме, че бизнесменът и съучастниците му – Веселин Загорски, Симеон Генов, Бисер Романов и Васил Василев бяха обвинени в извършен в съучастие предумишлен опит за убийство с користна цел на собственика на медицински център „Хипоталамус“ Аргир ГЕоргиев, както и за палежи на леки автомобили, сред които колите на бившия депутат Антоний Йорданов. Червенков и Стефан Гичев  пък имат повдигнато обвинение и за предаване и държане на боеприпаси за огнестрелно оръжие в големи количества.

Всички те получиха различни присъди, като Райфъла бе осъден на 13 години затвор от Окръжния съд. Впоследствие обаче апелативният съд под тепетата отмени присъдите и върна делото за ново разглеждане от окръжните магистрати. Те обаче си направиха отвод и единствено съдия Екатерина Роглекова се съгласи да поеме делото.

Подобни статии

Top