Четири автомобила изгоряха в Кючука тази нощ

Двата пожара – през един час, спасени са 17 коли

Четири автомобила изгоряха в Кючука тази нощ при два пожара, други 17 са спасени, съобщи за DCNEWS говорителят на пожарната в Пловдив Цвятко Дешев.

При първия инцидент, за който е подаден сигнал около 22.58 ч., са обгорели две аудита. По първоначални данни огънят е пламнал на бул. „Македония“ №68 и бързо е обхванал двата леки автомобила. За ставащото съобщиха очевидци още снощи в социалните мрежи.

В резултат на пожара са изгорели задната част и купето на едното ауди и предницата с двигателния отсек на другия лек автомобил. Пристигналите на място два екипа пожарникари са успели да спасят други 10 леки коли, паркирани наблизо. Все още се изясняват причините за огнената стихия.

Час по-късно, около 23.57 ч., на ул. „Братя Шкорпил“ в кв. „Кючук Париж“, пламват други две леки коли – „Ауди“ и „Опел“. Огънят обхванал двигателния отсек и купето на аудито, както и предницата на опела, които са силно обгорели. Спасени са 7 лекотоварни автомобила, уточни Дешев.

Няма яснота каква е причината за пожара, предстои разследване, извършват се огледи. Двата случая се разследват от екипи на Първо РУ.

Снимка: архив DCNEWS

Подобни статии

Top