Четири от Марица в състава на Иван Петков за Златната лига

Нашите започват с 3 домакинства срещу Португалия, Украйна и Азербайджан

Селекционерът на женския национален отбор по волейбол на България Иван Петков определи групата за предстоящите домакински двубои от Златната европейска лига. Сред тях са и четири от шампионките и носителките на Купата от ВК Марица (Пловдив), както и бивши – Силвана Чаушева и Мира Тодорова.

17-годишната Александра Миланова от Марица и 19-годишната състезателка на Левски Моника Кръстева пък ще направят официален дебют с екипа на България.

Проблеми с коляното оставиха капитанката на „сините“ Мирослава Паскова извън сметките на селекционера Иван Петков, която най-вероятно ще бъде готова за следващия турнир. След 4-годишно отсъствие в тима се завърна опитната Мария Каракашева.

България стартира с три домакинства в надпреварата, като мачовете ще се играят в столичната зала „Христо Ботев“. На 19 май „лъвиците“ приемат Португалия, на 23 май тимът излиза срещу Украйна, а на 26 май домакинствата завършват с мач срещу Азербайджан.

Група от 14 състезателки на България:

РазпределителкиЛора Китипова, Петя Баракова

Крайни нападателки – Добриана Рабаджиева, Мария Каракашева, Гергана Димитрова, Моника Кръстева, Александра Миланова, Силвана Чаушева, Веселина Григорова

Центрове – Христина Русева, Нася Димитрова, Мира Тодорова

Либеро – Кристиана Петрова, Жана Тодорова

Снимки: LAP.bg

Подобни статии

Top