Четири пълни шестици на втория предварителен изпит в УХТ

Университетът по хранителни технологии /УХТ/ проведе вторите online предварителни изпити за кандидат-студенти.

Четири са пълните шестици – три по Математика и една по Химия и опазване на околната среда. Точно в 9 ч. кандидатите влязоха без проблеми в системата за дистанционно обучение на УХТ и попълниха тестовете си. Изпитът по математика бе деактивиран в 10.00 часа, а изпитът по Химия и опазване на околната среда започна в 12.00 и приключи в 13.00 часа. И по двата предмета желаещите да се обучават в Университета по хранителни технологии отговаряха на 25 въпроса, а оценките на всеки бяха ясни веднага след приключване на изпитите.

Резултатите са много добри, което показва, че заявилите намерение да продължат образованието си в УХТ са не само отлично подготвени, но и отлично мотивирани. Този път тестът по Химия и опазване на околната среда затрудни повече кандидатите в сравнение с 26 април, когато имаше 6 пълни шестици, коментираха от изпитната комисия. По математика обаче сега, както и миналия път, пълните шестици са 3.

„При дистанционната форма за прием, въведена заради пандемията от COVID-19, интересът на кандидатите не се различава особено от предходните години – почти същият брой хора преминават през предварителните сесии. Днес тестове решаваха и абитуриенти, които още не са държали матури, те дори веднага попитаха кога могат да се запишат“, сподели впечатленията си зам.-ректорът по комуникационна и информационна дейност доц. Атанаска Тенева.

Датата за последните предварителни изпити е определена за 14 юни, крайният срок за регистрация е 10 юни 2020 г., като желаещите могат да се регистрират ТУК.  Тези изпити също ще се проведат online.

„Наложи се да преместим датата с няколко дни, тъй като държавните зрелостни изпити са насрочени за 1 и 3 юни“, посочи доц. Тенева. Тя увери, че УХТ продължава активната си кандидатстудентска кампания.

Подобни статии

Top