Четири вили изгоряха край Отец Паисиево, пожарникарите отбелязаха Кръстовден (СНИМКИ)

300 пожара са регистрирани само за последните три седмици

Четири вили са изгорели край пловдивското село Отец Паисиево само при последния пожар в землището край селото. Това съобщи днес пред журналисти комисар Георги Мангараков, директор на РДПБЗН – Пловдив.

„Въпреки апелите ни хората продължават да палят сухи треви безогледно“, посочи той и добави, че пожарите в лесонепригодни площи и отпадъци в Пловдив и региона се увеличават. Само за три седмици са били регистрирани 300 такива пожари, причината за които е човешката небрежност.

„Апелирам всеки човек да си пази собствеността, да си купи пожарогасител и да се научи да борави с него, тъй като това има решаващо значение за развитието на пожара в дома или имота му„, подчерта Мангараков.

Шефът на пожарната допълни, че миналата седмица е бил установен един от нарушителите, заради който е пламнал пожара над Куклен. Той почиствал тревите в имота си и ги запалил, за да изгорят, но огънят се прехвърлил в гората. Мангараков посочи, че глобата за подобни нарушения варира от 200 до 2000 лв. и е административна.

От началото на годината  са загасени над 3 000  пожара, повечето от които са без  материални щети. При 500 от тях  обаче са и горели жилища, цехове или складове.

1 2

Подобни статии

Top