Четирима футболисти и двама служители от Левски с COVID-19

Марин Петков, Стивън Петков, Матео Стаматов и Георги Александров са добре и нямат симптоми, Славиша Стоянович подписва днес като наставник на „сините“

Четирима футболисти на Левски са дали положителни проби за COVID-19, обявиха официално от клуба. Имената им не се споменават. Заразени са и двама служители. По-късно стана ясно, че това са Марин Петков, Стивън Петков, Матео Стаматов и Георги Александров. Те нямат симптоми и са в отлично състояние.

Ето официалното съобщение от „Герена“:

Днес, 3 ноември спортно-техническия щаб, футболистите и служителите на „ПФК Левски“ преминаха регулярните PCR тестове за COVID-19. Тестовете се правят на база протокола изготвен и приет от Медицинската комисия към БФС.

Четирима футболисти от представителния отбор и двама служители на клуба са с положителен тест за COVID-19. След получаване на резултатите те са поставени под карантина.

Според протоколите на БФС, Министерството на спорта и Министерството на здравеопазването всички футболисти, треньори и обслужващ персонал ще бъдат подложени на нови PCR тестове.

В същото време треньорът Славиша Стоянович имаше проблем с транспорта от Словения и това забави предстоящо представянена на новия наставник на Левски. Вчера цял ден се очакваше 50-годишният специалист да пристигне на „Герена“, но се оказа, че той не може да излети от Словения.

Причината е била проблем със самолета. Затова словенецът, който беше начело на „сините“ в периода август 2018 – февруари 2019 г., е потеглил с личния си автомобил и днес ще уточни с Наско Сираков последните формалности около договора си.

Живко Миланов ще остане в щаба на специалиста, а Георги Тодоров ще продължи работата си на „Герена“.

В същото време нападателят Станислав Иванов се съгласи да подпише нов договор със „сините“ за още 1 година. Голмайсторът, към когото има сериозен интерес от чужбина, ще бъде върнат в първия тим, откъдето бе изваден. Левски пък няма да го загуби без пари и ще може да му иска трансферна сума, ако той си уреди преминаване зад граница.

Подобни статии

Top