Четирима пловдивчани на съд, разпространявали детско порно - DC news

Четирима пловдивчани на съд, разпространявали детско порно

Прокуратурата внесе срещу тях обвинителен акт в окръжния съд в Пловдив

Четирима пловдивчани, разпространявалали детско порно в Пловдив и страната, отиват на съд, съобщиха от Окръжната прокуратура в Пловдив. Оттам са внесли обвинителен акт срещу организираната престъпна група в окръжния съд под тепетата.

29-годишният Павел С., Валентин П., на 35 г., Александър И., на 35 г. и Стефан В., на 32 г. са предадени на съд за това, че за перидо то три години – от началото на месец януари 2014 г. до 18.07.2017 г.  в  Пловдив и на територията на страната са участвали в организирана престъпна група, с цел да вършат съгласувано в страната престъпления, а именно разпространение чрез интернет на порнографски материали, за създаването на които са използвани лица, изглеждащи или ненавършили 18 години.

Групата е създадена с користна цел за получаване на доходи. Неин тартор бил Павел С., а останалите трима били участници в нея. Четиримата създали интернет страници, сайтове, онлайн платформи и пощенски кутии, които да използват за легално прикриване на дейността си, свързана с държането и разпространението на порнографските материали. Те имали отлични компютърни познания и направили специални защити за платформите и страниците. На тях били публикувани порно снимки и видеа с момичета, изглеждащи като ненавършили 18 години. Изображенията били копирани от други интернет пространства.

Предстои Окръжен съд – Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.

Подобни статии

Top