Четирима пловдивски учители с награда „Стоян Михайловски“

4 от 4 награди идват в Пловдив

Четирима пловдивски учители ще получат утре най-голямата награда на Синдикат „Образование“ при КТ „Подкрепа“, която се връчва на педагози – на името на Стоян Михайловски. Призът се връчва всяка година по повод празника на българската просвета и култура – 24 май, на учители за особени заслуги в областта на просветното, културното и синдикално дело.

Церемонията е насрочена за 14.00 ч. в залата на синдиката в София. На нея ще присъстват министърът на образованието Красимир Вълчев и двама от заместниците му – Деница Сачева и Таня Михайлова, председателят на парламентарната комисия по образование Милена Дамянова, кметът на София Йорданка Фъндъкова. Сред официалните гости ще бъдат също президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов и почетния президент д-р Константин Тренчев.

За втори път в историята на наградата от четири награди „Стоян Михайловски“ в четири категории, призовете идват в Пловдив, съобщи лидерът на РСО „Подкрепа“ под тепетата Цило Нейчев.

По думите му тричленната комисия, която е оценявала номинациите за наградата, е присъдила образователните „Оскари“ на преподавателката по математика от СУ „Св. Патриарх Евтимий“ Валя Георгиева, Мирко Попов от Средното училище за деца с увреден слух в Пловдив, Теодора Чернева от ОДК и Галина Чотова от ДГ „Слънце“.

Освен призовете „Стоян Михайловски, които включват плакет и парична награда в размер на 500 лв., ще бъдат връчени също награди за ученици и учители от конкурса за творческа работа ,,На учителя с любов“ и на представители от различни институции за отлично партньорство и социален диалог.

Снимка: БНР

Подобни статии

Top