Четирима с обвинения за 1 тон нелегален тютюн

Открили ги да пакетират нарязания тютюн в склад на Брезовско шосе

Четирима души се сдобиха с обвинения за държане на безакцизни стоки, след като бяха спипани да пакетират нарязан тютюн в склад на Брезовско шосе, съобщиха от прокуратурата. Обвинения са повдигнати на мъже на 26, 32 и 37 години.

На 3 юни те били арестувани при проведена Специализирана полицейска операция от служители на отдел „Икономическа полиция“ към ОД на МВР-Пловдив и специализирани полицейски сили. Полицаите извършили претърсване и изземване от складово помещение на Брезовско шосе. В момента на проверката там се пакетирал ситно нарязан тютюн.

В помещението са били открити кашони, с поставени в тях пакети в различни разфасовки – от 1 до 5 килограма. От помещението са били иззети и множество пакетирани пратки с товарителници на получатели, които трябвало да бъдат доставени чрез куриерска компания. Открит е и насипен тютюн в чували. Общото тегло на открития тютюн е около 1 тон.

Четиримата обвиняеми са били в склада и първоначално са задържани за срок от 24 часа по Закона за МВР. Те са криминално проявени.  26-годишният и единия от двамата 37-годишни мъже са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура – Пловдив. На другите двама е взета мярка за неотклонение „Парична гаранция“.

По делото продължават активните процесуално-следствени действия.

Подобни статии

Top