Четирима се сдобиха с протокол, нарушили заповедта за събиране на едно място

При проверка край Руския пазар

Екип на Общинска полиция официално е предупредил четирима за неспазване на заповедите, издадени във връзка с ограничаване разпространението на коронавирус, съобщиха от Общината. При проверка пред Руския пазар в район „Северен“ в неделния ден са засечени събрани граждани, които не са спазвали разпоредбите за разстояние 2 метра един от друг и не повече от двама на едно място.

Общинските полицаи са предупредили нарушителите с протокол. При повторно констатирано неспазване на заповедта те ще бъдат санкционирани, като им се състави акт за неизпълнение разпорежданията на държавен контролен орган.

„Приканваме гражданите да спазват изискванията, както от министъра на здравеопазването, така и от кмета Здравко Димитров, тъй като това е добро за тяхното здраве“, подчерта заместник-кметът по „Обществен ред“ Йордан Ставрев и поясни, че екипи на „Общинска охрана“ и „Общинска полиция“ регулярно обикалят паркове, градски градини, спортни площадки, алеите на река Марица и следят за ограничаване струпването на хора на едно място.

Подобни статии

Top