Четирима световни пианисти свирят Бах и Моцарт под палката на Йордан Камджалов - DC news

Четирима световни пианисти свирят Бах и Моцарт под палката на Йордан Камджалов

 На Античния театър днес

Фестивалът MUSIC OF THE AGES 2020 представя „Бах и Моцарт на 4 рояла“ в Пловдив днес. Впечатляващ по своя мащаб, съдържание и участници концертът ще зарадва и вдъхнови ценителите на класиката у нас. Създател и идеолог на проекта е Маестро Байнов, който заплени българската публика със своите „Концерти на 8 рояла“ през миналата есен.

Сега сцената на Античния театър приема концерт с 4 рояла и музиката на колосите Бах и Моцарт. Проектът е своеобразен дебют за България, а на сцената с маестро Байнов ще излязат още трима световни  пианисти – Донка Ангъчева, Зузана Суханова и  Наре Аргаманян.

Професор Томислав Байнов е  български пианист и педагог, който от години гради впечатляваща кариера на германската и световна музикални сцени. През 1989 година заедно с още шестима свои колеги основава Клавирен ансамбъл „Байнов“. Център за изявите на състава е Южна Германия, но много скоро популярността му става международна.

Към проекта без колебание се присъединява още един световно признат творец – Маестро Йордан Камджалов, който излиза със своя Genesis Orchestra.

Фестивалът „Музика през вековете“ се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив като част от Културният календар на града за 2020 година. Събитието е част от програмата на Eсенен салон на изкуствата.

Концертът започва от 19,00 часа на Античен театър Пловдив.

Подобни статии

Top