Четирима таксиджии без книжки, 553 нарушения за ден в обществения превоз на Пловдив (СНИМКИ)

При акцията са проверени шофьори на маршрутки, автобуси и таксита

Петима шофьори от обществения превоз в Пловдив останаха временно без книжки днес заради множество нарушения и неплатени глоби за тях. Четирима от тях са таксиджии, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Пловдив тази вечер. Те са с взети свидетелства за правоуправление по време на масирана акция на полицията под тепетата.

При акцията са проверени шофьори на маршрутки, автобуси от градски, междуградски линии и таксита. Засиленият контрол на превозни средства, извършващи обществен превоз на пътници, е бил с цел установяване и недопускане на нарушения по Закона за движение по пътищата, пряко влияещи върху пътния травматизъм.

Служители на областната дирекция са извършили 694 проверки на водачи на автобусни линии. Констатирани са 553 нарушения на Закона за движение по пътищата. Съставени са 84 акта и 233 глоби по фиш.

В 9 от случаите шофьори са преминали при червен светофар, а 8 водачи са говорили по джиесема по време на управление, като не са ползвали хендсфри.

11 от проверените таксиметрови шофьори са били без обезопасителен колан, 19 акта са съставени за нередовни пътни документи. Други 14 акта пък са били написани от служителите на реда на водачи за неизправни превозни средства. 23 са актовете за други нарушения.

Наложени са и 68 глоби с фиш за неспазване на пътни знаци и неправилни маневри. Други 96 фиша са съставени за неправилно паркиране и престой, а 69 са фишовете за други нарушения.

Пловдивската полиция констатира и 202 нарушения на скоростните режими, извършени от водачите на автобуси, маршрутки и таксита.

Проверените водачи на превозни средства от обществения транспорт за превоз на пътници са 113. Констатирани са 45 нарушения и са съставени 32 глоби и 13 акта. На 28 от проверените шофьори на място са връчвани и електронни фишове за вече извършени нарушения.

Снимки: ОДМВР-Пловдив

Подобни статии

Top