Четирима в ареста за дрога след акция на полицията в Пловидв (СНИМКА)

Случаите са предадени на прокуратурата

Четирима мъже са в ареста за притежание на наркотици след акция на пловдивската полиция, съобщиха от ОД на МВР-Пловдив.

На 18 май при проверка на улица «Стефан Стамболов», служители на Първо РУ установили, че 35-годишен мъж държи в себе си марихуана и бучка бяло вещество. При последвалите процесуално-следствени действия от дома на мъжа са открити и иззети множество веществени доказателства: електронна везна, бяло вещество на бучки и в прахообразно състояние, зелена суха тревиста маса и таблетки във формата на «мече».

От изготвената експертна справка е установено, че откритата тревиста маса е марихуана – 17,55 грама, амфетамин – 28,12 грама,  а таблетките съдържат «екстази»  с тегло – 0,65 грама. Под надзора на Окръжна прокуратура – Пловдив е започнато бързо производство за държане на наркотици, а на лицето, което е било вече осъждано за същото престъпление, е наложена мярка «задържане» за срок до 72 часа.

При проверка на приземен етаж на улица «Богомил» 40 в гр. Пловдив, служителите на Четвърто РУ са задържали 22-годишния обитател на адреса. В дома му са открити високорискови наркотични вещества. Видно от експертната справка откритите вещества са амфетамин  0,87 грама и 0,25 грама от психотропното вещество «бутинака».

В ареста на Четвърто районно е задържан и 25-годишен пловдивчанин. От дома на младия мъж на улица «Ружа» са иззети 1,63 гр. амфетамин.

Служители на Пето РУ са установили на 29-годишен шофьор, управлявал автомобила си «Фиат пунто» под въздействие на наркотични вещества. Униформените служители извършили претърсване в дома на мъжа, който имал  криминални прояви. В жилището му  в бл. 48 в ж.к. «Тракия» била открита и иззета марихуана с общо тегло 20 грама.

Мъжът е задържан в ареста за срок до 24 часа, а в последствие му е повдигнато обвинение и е приведен в следствения арест с мярка „задържане под стража“ за срок до 72 часа.

Подобни статии

Top