Четирима в ареста заради отглеждане на марихуана (СНИМКИ)

Две лаборатории за отглеждане на марихуана разкриха пловдивски криминалисти.

Иззети са канабисови насаждения, суха листна маса и модерно оборудване. По случая са задържани четирима души.

Поредната успешна операция по противодействие на производството и разпространението на пловдивските криминалисти е проведена под ръководството на Окръжна прокуратура – Пловдив. Действията са осъществени на територията на Клисура и пазарджишкото село Звъничево. След получена оперативна информация за лица, занимаващи се с отглеждане на марихуана в Клисура, служителите от ОДМВР-Пловдив предприели проверка в неработещ цех на търговско дружество.

На мястото е открита модерно оборудвана и добре замаскирана лаборатория за производство на марихуана. Незаконната фабрика е била снабдена с осветителна, вентилационна, поливна и отоплителна система. В помещението са намерени растения от рода на конопа, както и суха марихуана. Открити са и уреди за измерване на влажност и температурата.

В хода на процесуалните действия са събрани данни за съпричастност на няколко лица от Карлово и Пазарджик. Предприети са претърсвания и изземвания на адреси в Пазарджик и областта. При последвали действия в с. Звъничево е открита още една лаборатория, разположена в помещение от жилищна сграда.

При претърсването са иззети 47 растения от рода на конопа в напреднал стадий на растеж.

Към момента са задържани четирима по Закона за МВР. Други двама, съпричастни към извършваната дейност, са обявени за издирване.

Снимки: ОДМВР-Пловдив

Подобни статии

Top