Четвъртокласничка от Асеновград прочете 113 книги за година

Елица Кимилова спечели наградата Читател на годината за 2020-та на асеновградската библиотека

Четвъртокласничка от асеновградското училище „Христо Ботев“ спечели наградата „Читател на годината – 2020“, която Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ връчи V-ти пореден път. Заместник-кметът на община Асеновград инженер Петър Петров награди Елица Кимилова и най-четящите деца с грамоти и подаръци.

„За мен е удоволствие да съм част от церемонията по връчване на наградите за „Читател на годината – 2020“. Да бъдеш удостоен с това звание е голяма отговорност, но и гордост. Във все по-напредващото съвремие на технологии е важно да четем книги. Те обогатяват нашия свят, водят ни до непознати места, учат ни да бъдем мечтатели. Благодаря на екипа на Градската библиотека в Асеновград, че въпреки пандемията успява да организира различни събития, с които да мотивира малки и големи да посвещават част от времето си на книгите. Надяваме се през тази година да има възможност да бъде проведена и инициативата „Ваканция в библиотеката“, която отново да изпълни залите с детски смях“, каза пред присъстващите инженер Петров.

Победитеката е прочела 113 книги. Момичето обича да рисува и играе, но най-важното нещо за нея е приятелството. Елица сподели, че когато чете, се пренася в красиви и непознати светове – в дълбините на морето, в необятния космос, сред природата, а дори понякога среща и нови приятели.

На второ място е класирана Нелина Кюрпекова. Тя е прочела 50 книги. На третата позиция се нареди Елмира Кадир. Момичето е ученичка в 3-ти клас на ОУ “Христо Ботев” и е прочела 42 книги. Тя обича да готви и да пее. Сред другите й любими занимания са рисуване, плетене и четене на книжки. Мечтата й е да стане лекар и да опазва природата.

1 2

Подобни статии

Top