Четворката ни скул на сантиметри от полуфиналите на СП по гребане

Другите ни две лодки също ще търсят място на полуфинал чрез репешажи

Четворката ни скул при юношите остана буквално на сантиметри от директно класиране на полуфинал на Световното първенство по гребане в Пловдив. Нашите в състав Христо Нешев, Иван Табаков, Васил Шунтов и Стефан Мутич направиха страхотна гонка като поведоха още в самото начало, но в последните метри бяха задминати от лодката на Швецария. В тази дисциплина директно на полуфинал се класира единствено победителят в сериите, а българите ще гребат на репешажи в 11:00 часа утре.

Другите ни две лодки също ще търсят място на полуфинал чрез репешажи. Двойката без кърмчия – Иван Янкулов и Цветомир Малинов, завърши 4-та в серията си и утре стартира в 10:48 часа.

Скифьорът Иван Йорданов също финишира четвърти в пресявките и утре ще гребе на репешаж в 12:00 часа.

По време на встъпителната официална вечеря пък членът на Изпълнителния комитет на Международната федерация Патрик Рамбоу отново похвали българския организационен комитет за отличната работа по подготовка на шампионата и поздрави олимпийската шампионка Румяна Нейкова за световната титла за мъже до 23 години на нейния син Емил. Преди това Рамбоу отправи поздравления и към президента на Българската федерация и баща на Емо – Свилен Нейков.

В Световното първенство по гребане за юноши и девойки в Пловдив участват над 900 състезатели от 43 държави.

Стартовете се провеждат при спазване на всички противоепидемични мерки.

Подобни статии

Top