Чико си спомни за Гунди (ВИДЕО)

Легендата на Ботев играе с Георги Аспарухов по време на военната му служба

Георги Аспарухов не е само на Левски, той е на цяла България. Тези думи принадлежат на именити съотборници на Гунди от националния отбор от 60-те години на миналия век. И това си личи от думите и спомените на хората, с които той е играл извън „Герена“.

Един от тях е „жълто-черната“ легенда Динко Дерменджиев. Чико играе с Аспарухов в първите години на кариерата му, когато столичанинът отбива военната си служба и играе за Ботев. Ето какво сподели Дерменджиев за предаването „Домът на футбола“ по DIEMA SPORT.

„Първите му мачове в Ботев бяха неубедителни и Георги Генов, треньорът ни, каза, че ще го прати в казармата. Но помощникът му Стефан Паунов каза: „Георги, не бързай, той ще стане футболист, за който целият свят ще говори.“

„Малшанс имахме, че не ни пускаха в чужбина, Гунди най-много пострада от това. Искаха го Милан, величията в световния футбол го харесваха. Нерео Роко искаше да го вземе и каза, че той е нападателят на неговите мечти.“

„Беше изключителен човек, световен талант на футбола. Добър човек, красавец, Господ му даде много, но бързо си го взе, само на 28 години. Той обаче остави следа след себе си, която ще е вечна“, заяви Дерменджиев.

Подобни статии

Top